“Många inser inte hur sällan de faktiskt använder saker de äger”

Axel Hygglo
Axel Hellström, Head of Growth på Hygglo

Att hyra ofta är billigare, närmare och enklare. Hygglo erbjuder en modern och hållbar lösning för att få tillgång till de prylar du behöver utan att behöva äga dem. Plattformen hanterar betalningen tryggt och säkert, och försäkring ingår alltid när du hyr, vilket innebär att du kan fokusera på att använda prylen utan oro för eventuella skador. Utbudet är brett – från släpvagnar till partyprylar, friluftsprylar, verktyg och elektronik.

De senaste åren har marknaden för uthyrning förändrats avsevärt. Tidigare, mellan 2016 och 2018, sågs många stora retailföretag som försökte sig på uthyrning, från Clas Ohlson till Filippa K. De flesta av dessa företag har dock dragit tillbaka sina satsningar.

“Jag hoppas att detta bara är tillfälligt och att fler större aktörer försöker ge sig på mer cirkulära modeller igen,” säger Axel Hellström, Head of Growth på Hygglo. 

Hyrbranschen ökar

Samtidigt har tillväxten hos specialiserade uthyrningsaktörer, såsom inom bil-, båt- och allmänna prylar likt Hygglo, ökat kraftigt.

“Gemene man hyr mer idag än 2016, men den tillväxten har främst skett genom specialiserade plattformsaktörer istället för hos de större bolagen,” förklarar Axel.

En av de största utmaningarna är att bryta konsumtionsmönstret. För många känns det enklare att köpa något, trots att hyra ofta är billigare, närmare och enklare. Hygglo menar på att det är väldigt mycket billigare per använd timma att hyra än att köpa och äga.

Många kostnader förknippat med ägande

Det finns många kostnader förknippade med ägande, både direkta som inköpskostnad och underhåll, och indirekta som förvaringsutrymme.

“Därmed blir det nästan alltid billigare att hyra, även om det är en pryl du använder flera gånger per år,” påpekar Axel Hellström.

Många inser inte heller hur sällan de faktiskt använder saker de äger. Hygglo strävar efter att göra det tydligt hur enkelt det är att hyra. Prylarna finns ofta nära till hands, och processen är smidig.

Prova Hygglo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *